Informatie en tips

Belangrijke informatie alvorens u aan de slag gaat!

Onze producten zijn veelal specialistische artikelen voor een auto. Bij de montage of installatie ervan is enige kennis noodzakelijk. Wij werken middels het cash en carry systeem. U dient dus zelf zorg te dragen voor de juiste montage. Raadpleeg zonodig een specialist. De kosten hiervoor zijn voor uw eigen rekening.

Lees onderstaande informatie goed door daar wij niet aansprakelijk gesteld kunnen worden voor uw handelen!
 • Als u niet zeker bent of uw voertuig een CANbus systeem beschikt dan raden wij aan dit eerst uit te zoeken via internet, relevante auto forums, het instructieboekje van uw voertuig.
 • U zult zelf moeten uitzoeken of een bepaald type LED geschikt is voor uw voertuig of niet.
 • Met een schuifmaat kunt u zelf meten welke maat LED verlichting nodig is. Bij buislampen moet u altijd rekening houden met 1mm speling.
 • Heeft u een dimmende binnen verlichting die automatisch dimt? Zorg dan dat u voor deze lamp die gedimd wordt een LED aanschaft die bij de CAN-bus groep staat, dit omdat de lamp anders niet geleidelijk aan dimt.
 • We kunnen niet 100% garanderen dat alle LED's naar behoren werken op alle typen voertuigen. Er kunnen soms problemen ontstaan i.v.m. storingen.
 • Te veel verlichting willen aansluiten? Hou dan ook rekening met de massa! Waar normaal 1 type verlichting het altijd goed doet, kan bij het aansluiten van nog een type de stroomtoevoer verstoren. Er kan dan kortsluiting optreden en dit wilt u het liefst voorkomen!
 • Kortom: aanpassingen aan uw auto kan soms gepaard gaan met storingen!

Aansluiten LED lampen

 • LED lampen kunnen gevoelig zijn voor + plus en - min. Dat wil zeggen dat als de lamp niet op de correcte manier aangedrukt wordt, de lamp het niet doet. De lamp is dan NIET kapot. U dient de lamp dan alleen andersom in te drukken/draaien.
 • Alle lampen worden gecontroleerd alvorens ze worden verzonden!
 • De meeste LED lampen kunnen direct gemonteerd/vervangen worden. Er is geen extra component (plug & play) nodig.
 • Bij sommige LED lampen kan het nodig zijn om een weestand in te bouwen in verband met het canbus systeem. Dit behoeft wel enige technische kennis! Raadpleeg hiervoor het instructieboekje van uw auto of internet auto forums.

Een CAN-bus systeem?

 • CAN-bus staat voor Controller Area Network. 
  Boardcomputer zijn met name toegepast in de nieuwere auto’s. Deze computer zorgt ervoor dat de bestuurder op de hoogte wordt gebracht als er een storing of defect is. Bijvoorbeeld dat er een lamp kapot is.
  Zo kunt u ook een melding krijgen als u een voor de computer bekend onderdeel vervangt met een voor de computer onbekend onderdeel. Het CAN-bus systeem kan deze storingsmelding omzeilen en u krijgt dan melding op uw dashbord te zien.
   
 • Als u een LED lamp aanschaft en hij blijft héél licht branden als u het uit zet, dan is het aan te raden een LED lamp te nemen die voorzien is van een CAN-bus weerstand. Deze onderdrukt namelijk de zwakstroom die in uw voertuig aanwezig is (denk aan de binnen verlichting of kofferbak verlichting).

Heb ik een Can-Bus systeem?

 • Het is heel eenvoudig te achterhalen of uw auto een CAN-bus systeem heeft. Verwijder 1 van de lampen van de auto en zorg dat uw auto niet op contact staat, schakel het contact pas in als u de lamp heeft los gehaald. Controleer vervolgens of er een melding op uw dashbord verschijnt. Raadpleeg eventueel het instructieboekje van uw auto.

Voordelen LED verlichting

Een lange levensduur: 50.000 branduren;
Duurzaam;
Nauwelijks warmte ontwikkeling door 90% minder stroomverbruik dan de traditionele gloeilampen;
Voor bijna alle standaard autolampen is een geschikte LED lamp verkrijgbaar.

Opzoeken van het juiste type lampfitting?

Hieronder treft u een link om het juiste type fitting voor uw auto op te zoeken:

Klik op de volgende link: overzicht voertuigen en lampen.Nieuwe mededeling over de Led verlichting voor uitwendig gebruik van uw voertuig:Wij zijn verplicht u er op te attenderen dat artikelen waar deze bovenaanstaande tekst staat vermeld, niet het nodige E-merk bevat. Dit zegt niets over de kwaliteit van het product maar dat deze volgens Europese unie richtlijnen niet is gekeurd voor toepassing op de openbare weg.
Dit is omdat de lichtunits van deze voertuigen op dit moment geen bouw en samenstelling hebben voor het toepassen van LED-verlichting.
Dit geldt dus voor de verlichtingsunits aan de buitenzijde van het voertuig.
Voor toepassing van led verlichting in het interieur is deze regel niet van toepassing.

EU Verordening,
 
Is Xenon of LED toegestaan  in mijn voertuig?
 
U mag alleen Xenon en LED lampen plaatsen in uw voertuig als de licht unit hiervoor gemaakt is. Alle LED en Xenon verlichting met een H-fitting dus: H7, H4, H1, etc. zijn niet bestemd voor op de openbare weg.
Dit vanwege de Nederlandse wetgeving 'Regeling voertuigen' (Artikel 4.1 en 4.2 van de regeling voertuigen) waarin Europese richtlijn en verordening op het gebied van verkeersproducten nader zijn opgenomen. De wegenverkeerswet 1994 is ook hier van toepassing.
 
Deze verordening zegt dat xenon en led lampen met een H-fitting (of iets dergelijks wat van toepassing is aan de buitzijde voertuig) niet mogen toegestaan voor op de openbare weg omdat deze niet voorzien zijn van een gloeikern ( Gloeilamp).
 
Dit betekent dat lampen voor deze fittingen volgens deze regels niet mogen toegestaan voor de openbare weg omdat deze lampen geen ECE Keurmerk (Europees keurmerk) kunnen krijgen. En dat de unit niet gebouwd is voor het toepassen van Xenon en Led verlichting
 
Deze lampen mogen dus niet als exterieurverlichting toegepast worden op de openbare weg. Het product mag dan wel als interieurverlichting gebruikt worden. Ook kunt u het toepassen op eigen privéterrein, buiten de openbare weg of op gesloten circuit.
 
Deze regel geldt trouwens ook voor andere aanbieders van LED en xenon verlichting, ook al vermelden zij dit niet bij het betreffende product..!!
LET OP: scheurtjes in LED STRIPS:
Deze scheurtjes ontstaan door het te koud verwerken van de ledstrips. De siliconen die op de ledstrip zit wordt dan hard en bros.
Graag de ledstrip in een warme omgeving verwerken of eerst even warm houden (+18graden).Geen producten
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies